Päivätanssit Tapaninpäivänä

Taatan tuvan ensimmäinen yleisötapahtuma on Tapaninpäivänä 26.12.2017 kello 16–20 järjestettävät päivätanssit. Päivätanssien muodossa juhlitaan samalla Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä ja tapahtuma on osa virallista Suomi 100 -ohjelmistoa.

Päivätanssit vietetään kotimaisen vanhan, mutta elävän tanssimusiikin tahdeissa ja muistellaan sota-ajan kiihkeitä nurkkatansseja ja sodanjälkeisen tanssilavakulttuurin kultaisia vuosia nostalgisten päivätanssien merkeissä. Tasseissa soittaa T.Wrang Quartet ja orkesterin väliajalla voi laulaa ja tanssittaa yleisöä karaokelavalla.

Nykyisin tanssipaikkoja ja -lavoja on vähän ja vanhaa kotimaista tanssimusiikkia kuulee ja pääsee tanssimaan ja soittamaan enään harvoin. Perinteiselle paritanssille on kuitenkin tilausta. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus yleisölle tanssia ja muusikoille soittaa suomalaista tanssimusiikkia vuosien varrelta. Tavoitteena on myös tämän tapahtuman kautta synnyttää perinne säännöllisestä päivätanssitoiminnasta ja luoda näin mahdollisuuksia jatkuvampaan yhteisölliseen kohtaamiseen.

 

Tapahtuman järjestää Tauno Wrang yhteistyössä Taatan tupa ry:n ja Tanssitaivas ry:n kanssa. Menossa ovat mukana myös Noormarkun palokuntanaiset ry:n ja Noormarkun VPK:n kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: